HAVELTE - Het voormalige bankgebouw in het centrum van Havelte krijgt een nieuwe bestemming: er komt een Ondernemershuis in het pand.

Jarenlang stond het oude bankgebouw aan de Dorpsstraat leeg en dat was de inwoners van Havelte een doorn in het oog.

Meer ruimte

Bart Fehse van de gelijknamige makelaardij is één van de initiatiefnemers voor het Ondernemershuis. "We zitten al twintig jaar in ons kantoor en dat wordt wat te klein. Het bankgebouw stond al zolang leeg, we zagen een prachtige gelegenheid om ons kantoor erin te vestigen. Maar het is een groot gebouw, dus we willen nu met anderen erin."

Naast Fehse Makelaardij gaan ook Univé en de Rabobank een ruimte vullen in het pand. Een partij voor de vierde ruimte wordt nog gezocht. De bedrijven delen onder meer een vergaderzaal in het pand.

Akelig

"Het was een akelig gezicht, zo'n leeg gebouw midden in het hart van het dorp", vertelt Fehse. "Het was vervelend toen de Rabobank weg ging, gelukkig is de pinautomaat er nog. Na vijf jaar leegstand wordt nu ook het gebouw weer gevuld."

Verbouwing

Het oude bankgebouw wordt nu flink gerenoveerd. De verbouwing moet in de herfst afgerond zijn en nog dit jaar moeten de nieuwe bewoners hun intrek nemen in het pand. "We hopen dat iedereen dan trots is op het gebouw."

Bron : www.rtvdrenthe.nl
Gepubliceerd: 12 mei 2015, 12:36 uur