Boeken

Bruine bonen

Na het succes van Achter de voordeur (2012) komt Bart Fehse met Bruine bonen opnieuw met een verzameling columns over zijn meest opmerkelijke belevenissen tijdens zijn werk als makelaar. In deze selectie van vermakelijke, onalledaagse en soms ontroerde verhalen ontdek je wat mensen drijft bij het kopen of verkopen van hun huis. Afstand doen van een (t)huis of de zoektocht naar een andere raakt mensen.

Het is intiem, soms onvrijwillig of het is juist een droom die uitkomt. Het maakt het gedrag van mensen weleens onvoorspelbaar en dat legt Fehse in zijn columns haarfijn bloot. Zonder te oordelen of te bespotten maar juist met inlevingsvermogen en oprechte interesse in de persoon voor hem. Uiteraard in zijn rol als makelaar met zijn eigen belangen maar ondertussen ook als psycholoog, raadgever, luisteraar, bemiddelaar en soms zelfs koppelaar!

De opbrengst van Bruine bonen is bestemd voor de Stichting Lezen en Schrijven welke zich inzet tegen laaggeletterdheid. Op vrijdag 8 december 2017 vond de presentatie van het boek ‘Bruine bonen’ plaats door overhandiging van het eerste exemplaar aan de heer E. van Oosterhout, Burgemeester van de gemeente Emmen, maar ook Voorzitter van het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe.

Bruine bonen is te koop voor € 9,95 en af te halen op ons kantoor in Havelte. Als je het boek via de post wilt ontvangen dan bedraagt de prijs € 9,95 + € 2,88 verzendkosten = € 12,83 over te maken naar NL 10 ABNA 0628 1270 81 t.n.v. Fehse Makelaardij onder vermelding van ‘Bruinen bonen’ en uw NAW gegevens waar het boekje naar toegestuurd moet worden.

Achter de voordeur

Achter de voordeur is een bundeling van de columns van makelaar Bart Fehse. Op een verrassende wijze geeft hij de lezer een kijkje achter de voordeur van zijn dagelijkse praktijk en vertelt over de bijzondere en grappige voorvallen die hij daarbij meemaakt. Zo ontmoet hij ‘emigranten’ naar Drenthe, een kluizenaar, schatgravers en dames met kleine hondjes.

Dat de aan- of verkoop van een huis niet enkel afhangt van de prijs en een mooi uitzicht, is eigenlijk de rode draad in alle columns. Meestal gaat het juist om een bepaald gevoel, een bizarre wending van het lot of verborgen drijfveren bij kopers en verkopers, die je niet direct verwacht. “Na het lezen van dit boek, wordt maar weer eens duidelijk dat een huis vinden en bewonen pure emotie is. De columns zijn geschreven in een toegankelijke en persoonlijke stijl. Direct, snel en met plotselinge wendingen, waardoor je na het lezen vaak met een glimlach achterblijft. Gecombineerd met Fehse’s interesse voor wat mensen beweegt, zijn liefde voor het vak en zijn gevoel voor humor, is dit boekje, ook voor mensen die niet van plan zijn te verhuizen, vermakelijk leesvoer.”

Vrijdag 11 mei 2012 vond de presentatie van het boek “Achter de voordeur” plaats, door de overhandiging van het eerste exemplaar aan de Commissaris van de Koningin van Drenthe de heer J. Tichelaar.

Achter de Voordeur is te bestellen via ons kantoor voor € 9,95 + € 2,88 verzendkosten.