Fehse Makelaardij bestaat 25 jaar

Havelte – Fehse Makelaardij bestaat 25 jaar. Op 15 november in 1994 begon het allemaal vanuit een hoek in de woonkamer bij Bart Fehse thuis. Direct vanaf de start was het bedrijf aangesloten bij de NVM en vanwege het succes werd een jaar later, in 1995, al verhuisd naar een kantoorpand in het centrum van Havelte.

Dankzij uitgebreide data-analyse is heel duidelijk waar zoekers van woningen zich bevinden. De top 3 van zoekers op de website van Fehse komen uit Noord-Holland, Utrecht en Drenthe. Al jaren wordt 70% van de woningen verkocht aan ‘westerlingen’. Rust, ruimte en prijs/kwaliteit spelen hierin een grote rol. Naast gepensioneerden die komen ‘Drenthenieren’ zijn er ook veel jonge gezinnen die de voordelen zien van onze regio. Reden: goede verbindingen, veiligheid en natuur. Tevens heeft Fehse Makelaardij zich in al die jaren ontwikkeld tot markleider in het hoge segment. Al in 2004 heeft het bedrijf zich exclusief voor deze regio aangesloten bij Qualis, een samenwerking en krachtenbundeling van 55 makelaars door heel Nederland met bewezen expertise in het topsegment van de woningmakelaardij.

Maatschappelijk ondernemen

In de afgelopen 25 jaar is er veel gebeurd, veranderd en zijn er diverse mijlpalen geweest. Een van de grotere mijlpalen is dat Wouter Fehse het bedrijf is komen versterken, waardoor Fehse Makelaardij een echt familiebedrijf is geworden. Ook is het Fehse WoonMagazine een begrip geworden. Het eerste nummer verscheen al in 1997 en inmiddels wordt nummer 159 in een oplage van 50.000 stuks verspreidt. Naast het actuele woningaanbod worden ook de columns die Bart Fehse schrijft zeer gewaardeerd. Deze columns zijn gebundeld in 2 leuke boekjes ‘Achter de Voordeur’ en ‘Bruine Bonen’. De opbrengst van deze boekjes gaat naar de Stichting Lezen en schrijven welke zich inzet tegen laaggeletterdheid in Nederland. Dankzij deze opbrengst zijn inmiddels al 40 taalcoaches opgeleid in onze regio.

De toekomst

„Fehse Makelaardij behoorde al heel snel na haar oprichting tot een van de grotere makelaarskantoren in de regio. Dit is onder andere bereikt door altijd voorop te lopen met nieuwe ontwikkelingen, innovatief te zijn, maar ook veel inzet, nuchterheid, deskundigheid, een persoonlijke aanpak en duidelijke behulpzame communicatie. Klanten waarderen dit met een 9,3 op Funda. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Voor de toekomst blijven we bovenop nieuwe ontwikkelingen zitten zodat we mensen op de beste manier kunnen blijven begeleiden bij een grote stap in hun leven wat het kopen of verkopen van een woning is,” aldus Wouter Fehse.

Bron: westervelder.nl